over

ons

Margot Brussee

Hondwikkelcoach

Als hulpverleenster in hart en nieren en met 30 jaar ervaring in oa de GGZ en Verslavingszorg, ben ik tot een vorm van coachen gekomen die voor mijn gevoel recht doet aan mijn eigen kwaliteiten en vooral aan de behoeften van een hulpvrager. Voor mij is authentiek zijn belangrijk, evenals gelijkwaardigheid en respectvol omgaan met elkaar. Ik houd er niet van om in hokjes te denken en dus ook niet in diagnoses. Graag ga ik samen met jou op zoek naar wat belangrijk voor je is, wat het leven mooi(er) maakt en hoe je dat kunt bereiken. Met acceptatie van (en leren omgaan met) eventuele obstakels, bijvoorbeeld in de vorm van beperkingen, pijn, angst of ander lijden. Dit doe ik als coach binnen mijn eigen bedrijf ACT with SPIRIT, vanuit het gedachtegoed van de Acceptance and Commitment Therapy. Daarnaast ben ik nog steeds werkzaam binnen de GGZ, en sinds kort ook als adviseur in complexe situaties bij opvanglocaties voor ‘ontheemden’. Als ondernemer vind ik het inspirerend om steeds weer nieuwe projecten aan te gaan. 

Heel enthousiast ben ik om ook bij Hondwikkeling betrokken te zijn als coach. Zelf heb ik 2 honden waarmee ik verschillende opleidingen heb gedaan om ze in te kunnen zetten als co-coach/therapiehond. Het is niet in woorden uit te drukken wat een hond kan brengen aan wijsheid, zonder oordeel, vol liefde en aandacht. Binnen mijn eigen gezin heeft onze eerste hond Ayla enorm veel betekend. Voor een wildebras van een stoere zoon, die zacht durfde en kon zijn met haar. En voor een wat stille, timide dochter die een echt maatje vond in Ayla. Later zijn Karhu en Isco erbij gekomen. 
Ik ben bekend met diverse methodieken en protocollen en blijf mezelf graag ontwikkelen middels allerlei opleidingen, maar probeer vooral altijd aan te sluiten bij jou als hulpvrager.