over

ons

Patricia Steeman

Hondwikkelcoach

Als meisje droomde ik ervan om in de zorg te werken. De ontmoetingen met zieke kinderen in het ziekenhuis waar ik regelmatig kwam, raakte me diep. Ik wilde hen steunen en helpen bij hun strijd. Toch had ik het nodig om 12 jaar bij een grote bank te werken zonder voldoening, om er achter te komen dat ik mijn hart achterna moest gaan. De stap naar de zorg was spannend, maar mijn intuïtie had mij de juiste weg gewezen.

Door de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg werd mijn droom werkelijk en heb ik ruim 12 jaar gewerkt als ambulant begeleider. Door verbinding te maken met cliënten hielp ik niet alleen hen, maar zorgde er ook voor dat ik vertrouwen kreeg om verder te groeien. Ik ontdekte dat mijn kracht ligt bij het begeleiden van gezinnen met complexe (GGZ) hulpvragen. Om kunde aan die kracht toe te voegen, ben ik in 2020 de opleiding tot psychosociaal therapeut gestart.

Een bijzondere wending kwam toen werken met therapiehond op mijn pad kwam. Ik werd zo blij toen voor het eerst ervaarde wat een samenwerkingsoefening met de cliënt kan doen. Met mijn hond Columbus werk ik nu in mijn eigen praktijk als jeugd en gezinsprofessional.

Wanneer hond en mens samenwerken ontstaat er iets magisch. Een verbinding tussen mens en dier geeft vertrouwen wat het zetje geeft om te kunnen groeien door de steun van de trouwe viervoeter. Daarom kijk ik er naar uit om een stukje mee te mogen lopen met hondwikkelaars. Om samen de uitdaging aan te gaan die zij tegenkomen in hun eigen hondwikkeltraject.

Graag deel ik mijn visie dat verbinding en vertrouwen je laten groeien.