over

ons

Danielle Zwiers

Hondwikkeltrainer

Dieren spelen van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven. Al vroeg hadden we een rode kater, twee konijnen en een volière vol met vogeltjes. Maar er ontbrak nog steeds wat…een hond. Toen ik een jaar of zeven was kwam Rakker, een vondelingetje. Dit was mijn speelmaatje, mijn trooster, mijn vertrouweling, mijn allessie en zo kwam Rakker in mijn hart en daarmee de liefde voor honden.

Maar dan ga je op jezelf wonen en is er geen tijd voor een hond omdat je veel moet werken. Toen mijn omstandigheden wijzigden en ik meer tijd had, begon het weer te kriebelen. Het ging even wat minder met mij en de fysiotherapeut en artsen raadden mij aan om een hond te nemen. Na een gedegen voorbereiding kwam Murphy (mini Labradoodle) bij ons wonen. Dat is nu alweer meer dan vijf jaar geleden.

Omdat ik zelf gemerkt heb hoeveel een hond voor je kan doen, ben ik gaan kijken naar mogelijkheden om anderen te helpen. Ik heb toen de Dog Assisted Coach opleiding gedaan en deze later aangevuld met de specialisatie Kindercoach en nog verschillende workshops. Momenteel werk ik met Murphy als co-coach en help kinderen met hondenangst. Tevens ben ik nog steeds bezig me verder te ontwikkelen.