response
inhibitie 

Response Inhibitie

Trekt jouw hond aan de lijn of wil hij altijd naar andere honden toe? Gaat jouw hond achter fietsers of joggers aan? Wil je meer contact tijdens de wandeling? Dan is de cursus response inhibitie iets voor jou!

Tijdens deze cursus gaan we aan het werk om de standaard reactie (response) op iets waardoor jouw hond getriggerd wordt te stoppen (inhibitie) en te vervangen voor een contactmoment met jou. Je leert de methode toe te passen en we gaan in diverse verschillende situaties oefenen. Zodat je weer ontspannen kunt wandelen.

Deze cursus is in eerste instantie alleen voor honden die sociaal zijn naar andere honden. Is jouw hond reactief naar andere honden? Neem dan eerst contact met ons op om te kijken of hij of zij mee kan doen.

Wat is Response Inhibitie

Response inhibitie, ook bekend als remming van respons, verwijst naar het vermogen om impulsieve reacties of gedragingen te onderdrukken in reactie op externe stimuli. Het is een belangrijk aspect van zelfbeheersing en regelfuncties van de hersenen die essentieel zijn voor het realiseren van doelgericht en aangepast gedrag.

Response inhibitie omvat het vermogen om te stoppen, te pauzeren of automatische (of onmiddellijke) reacties te weerstaan. Het gaat om het onderdrukken van reacties die mogelijk niet passend zijn in een bepaalde context of sociale normen.

Response inhibitie is bijvoorbeeld cruciaal bij taken waarbij het nodig is om te schakelen tussen verschillende taken, aandacht te richten op relevante gedragingen en ongewenste gedraging te onderdrukken.

Ofwel, in plaats van op een andere (aangelijnde) hond af te stuiven (ongewenste gedraging), de keuze te kunnen maken even contact met de baas te maken (relevante gedraging).

Hybride cursus

Deze cursus is een hybride cursus, je kunt daarom op ieder moment starten! Hij is deels online, deels in groepsverband en deels privé. De cursus is als volgt opgebouwd:

Online:
Jouw eigen online cursus omgeving, met diverse video’s over de methode. Lessen welke je zelf kunt volgen in jouw eigen tempo. Ook komt er een live Q & A moment tijdens de cursus, waarbij je jouw vragen kunt stellen. Je kunt zelf kiezen welk moment je je aanmeldt voor dit online vragenuurtje (1x in de 4 weken te volgen).

Groepslessen
Er zitten 3 groepslessen in deze cursus. Tijdens deze groepslessen krijg je extra uitleg over de basis oefeningen en hoe de methodes in te zetten. De groepslessen kun je zelf inplannen via jouw hondwikkelaccount. Het zijn inlooplessen (minimaal 2, maximaal 6 deelnemers) die per onderwerp 1x in de 4 weken gegeven worden.

Privélessen
Na het volgen van de groepslessen en het bekijken van de online video’s ga je aan de slag met de puntjes op de i. Omdat er wel wat maatwerk bij de methodiek komt kijken, gaan we tijdens de twee privélessen de methode afstemmen op jou en je hond.

Hoe gaat het in zijn werk
Je kunt je aanmelden via het contactformulier onder aan deze pagina. Jouw online omgeving wordt dan opengezet en we maken een hondwikkelacount voor je aan (als je dat nog niet hebt). Je kunt meteen met de online lessen van start.

Om de response inhibitie er helemaal goed in te krijgen, is het wel van belang dat je zelf tussen de (online) lessen gaat oefenen met de aangeboden informatie!

De online lessen kun je op ieder moment volgend, maar de groepslessen en het Q & A moment (vragenuurtje) zijn voorlopig alleen te volgen op dinsdagavond om 20.15 uur. Privélessen kunnen in overleg worden ingepland.

Deze cursus wordt gegeven door Famke van Buren.
De kosten voor de cursus Response Inhibitie bedragen 395,-

Voor de eerste groep; (6 deelnemers) is een actietarief van toepassing van 295,-!! Meld je dus snel aan!

Aanmelden

Wil jij meedoen met de cursus Response Inhibitie? Vul dan onderstaand formulier in. Je kunt op ieder moment starten!

Geslacht

1 + 10 =

info@hondwikkeling.nl | (06) 19736544