over

ons

Andrea Veldman

Hondwikkelcoach

Toen ik 12 jaar oud was ontmoette ik een jongen en zijn hond. De jongen was 6 jaar oud en meervoudig beperkt en de hond was zijn maatje. De jongen kon niet rennen of praten of spelen zoals andere maar dat maakte de hond niks uit. Als de jongen zijn hond een knuffel gaf waren volwassenen geneigd om te zeggen ‘doe maar niet, straks doe je hem pijn.’ Maar het maakte de hond niks uit. Hij accepteerde zijn maatje zoals hij was en genoot van de manieren waarop de jongen hem aandacht kon geven. Ik zag die dag zoiets moois dat ik besloot daar mijn leven aan te wijden. Ik wou er voor zorgen dat elk kind zo’n mooie band van onvoorwaardelijke liefde kon hebben met een hond.

Inmiddels zijn we flink wat jaren verder is mijn droom steeds meer werkelijkheid geworden en ook hier en daar wat aangepast. Tijdens mijn HBO Diermanagement opleiding heb ik mij volledig gefocust op het inzetten van honden binnen de zorgsector. Al mijn stages, verslagen en opdrachten hadden te maken met dit onderwerp. Daarom heb ik stage gelopen bij een hulphondenschool en heb ik als afstudeeronderzoek een programma geschreven om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten mbv speltherapie, hond ondersteunde therapie en de Rots en Water methode. Maar na mijn HBO ben ik nog verder gegaan. Zo heb ik de DAI-opleiding level 1 afgerond en heb ik een kindercoach opleiding gevolgd. Ondertussen werkte ik ook op een zorgboerderij met kinderen en jongvolwassenen, waar ik in de praktijk nog veel meer mocht leren. Ik zou hier ook hond-ondersteunde coaching gaan aanbieden, maar helaas overleed mijn hond net voordat mijn droom waar kon worden.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en zijn er nieuwe honden in mijn leven. Maar ook nieuwe dromen en nieuwe kansen en zo ook de kans om te werken bij Hondwikkeling.

Als coach ben ik overal voor in en niks is mij te gek. Ik kijk er naar uit om een stukje op jouw pad mee te mogen wandelen, om samen te mogen ontdekken wat er in jou schuilt, je ware ik te vormen en deze te mogen sterken waar nodig. Er is zo veel moois te zien in de wereld en samen met jou hoop ik dat te mogen ontdekken.