over

ons

Simone Hendriks

Hondwikkeltrainer

Ik ben Simone Hendriks en woon met mijn 3 honden (een Schotse collie Korthaar (2011), een Papillon (2017) en een Border collie x Papillon (maart 2023)) in Hoorn.

In 1987 ben ik gestart met een opleiding tot verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. Het observeren en interpreteren van gedrag van de bewoners was mijn dagelijks werk. Nadat ik jaren later, na een buitenlands avontuur op Curaçao, terugkwam in Nederland met 2 honden waarvan er 1 angst-agressie naar mensen vertoonde ben ik op zoek gegaan naar een goede hondenschool die me hiermee kon helpen.

Na de eerste cursus gevolgd te hebben, waar ik al veel leerde over honden en hun gedrag, was het vuurtje aangewakkerd en ben ik me meer en meer in hondengedrag gaan verdiepen. Ik volgde een instructeursopleiding bij de Martin Gaus Academy en daarna nog meer cursussen en opleidingen gericht op honden. Naast mijn werk in de gehandicaptenzorg ben ik les gaan geven op de hondenschool waar ik met mijn eigen honden liep. In de loop der jaren zijn dit veel verschillende cursussen geweest oa. puppy, basisgehoorzaamheid, vervolgcursussen, breitensport, hoopers en speuren. De laatste jaren geef ik voornamelijk agilitylessen. Bij Agility is het doel om zo snel mogelijk een parcours met hindernissen foutloos af te leggen. Een goede samenwerking en communicatie met je hond is hiervoor essentieel. Ik geniet enorm als ik gedurende de lessen de handler en hond zie groeien, ze elkaar steeds beter begrijpen en gaandeweg een steeds hechter team worden.

In mijn werk als leidinggevende bij KNGF Geleidehonden heb ik van dichtbij gezien wat honden kunnen betekenen voor mensen met een beperking en op welke wijze honden hun uitzonderlijke kwaliteiten inzetten om hun ‘baasje’ te ondersteunen.