Gedrags
Hondwikkeldag

 

Samen beter

Tijdens de gedragshondwikkeldag gaan we een dag lang intensief aan de slag met (probleem)gedrag van jouw hond.

Soms vertoont een hond gedrag welke door ons als een probleem wordt ervaren. De hond heeft dit meestal ontwikkeld door succeservaringen, dus grote kans dat hij (of zij) het helemaal niet als probleem ziet 🙂 Tijdens de gedragshondwikkeldag gaan we een dag lang aan de slag om je inzicht te geven in het gedrag van jouw hond! Je krijgt inzicht in hoe dit gedrag is ontstaan en wat je kunt doen om dit te veranderen.

Inhoud

We beginnen deze dag met theorie. We bespreken het probleemgedrag en proberen te achterhalen wat de reden is dat jouw hond zich zo gedraagt. Het eerste deel van de dag is dan ook vooral theoretisch, waarbij je leert hoe gedrag ontstaat, hoe je bepaalde gedragingen kunt signaleren en hoe je er in jullie situatie het beste mee om kunt gaan. Na de lunch gaan we uitgebreid aan de slag met de praktijk. Aan de hand van diverse oefeningen en door de situatie in (een gecontroleerde) scene te zetten, gaan samen stap voor stap aan de gang met een gedragsverandering.

Extra informatie

Het verschil met gedragsbegeleiding

Het verschil tussen gedragsbegeleiding en gedragshondwikkeldag is de tijdsduur; Gedragsbegeleiding is ongeveer 1,5 tot 2 uur. De gedragshondwikkeldag is een hele dag. Grote voordeel is dat je tijdens een gedragshondwikkeldag langer de tijd hebt om het probleemgedrag onder begeleiding aan te pakken.

Intensiviteit

Hou er rekening mee dat het een pittige, maar leerzame en leuke dag wordt! Er komt veel informatie op je af, maar omdat je het ook meteen in de praktijk brengt beklijft het snel. Echt een dag waar je jouw hond op een andere manier gaat leren bekijken!

Trainingslocatie

Deze dag kan op onze eigen (binnen)locatie of bij jullie thuis plaatsvinden. Voor het praktijkdeel zoeken we uiteraard een plek waar we de situaties gaan tegenkomen die het probleemgedrag uitlokken.

Duur van de gedragshondwikkeldag

De dag start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Tijdens lunch houden we een korte pauze, dan kan de informatie even zakken en kan ook de hond even wennen aan alle verandering.

Eventuele aanvulling

We hebben tijdens de gedragshondwikkeldag een hoop besproken en gedaan. Soms kun je achteraf nog vragen hebben, deze kun je per Whatsapp stellen. Soms kan het prettig zijn om daarna nog een keer af te spreken (hier zijn wel kosten aan verbonden), maar dat verschilt echt per situatie.

Kosten

De kosten voor gedragshondwikkeldag zijn 295,-. Valt de oefenlocatie buiten de gemeente Nijkerk dan komt er reiskostenvergoeding bij van 0,35 cent per kilometer.

Aanmelden

Zin om aan de slag te gaan? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een eerste afspraak.

Geslacht

13 + 9 =