groepscursus

 

In de groep

In onze gezellige binnenlocatie bieden we een puppycursus en groepscursus op maat.

We hebben groepscursus voor zowel pups als voor volwassen honden. De puppycursus is speciaal voor de opvoeding van pups vanaf 8 weken. Is jouw hond ouder en wil je toch aan de slag? Kies dan voor de Hondwikkelcursus. De startdata staan onderaan deze pagina.

Inhoud

Puppycursus:
Tijdens de puppycursus gaan we aan de slag met de opvoeding van jouw pup tot een stabiele hond. Denk hierbij aan netjes meelopen aan de lijn, vier pootjes op de grond (niet opspringen), socialiseren en het opzoeken van diverse praktijksituaties zoals het station, restauranttraining etc. Er is extra aandacht voor het herkennen en lezen van de lichaamstaal van jouw hond, zodat je goed kunt inspelen op wat hij of zij nodig heeft.

Hondwikkelcursus:
De hondwikkelcursus is speciaal voor pubers of volwassen honden. Tijdens deze cursus zetten we de puntjes even op de i, zowel voor het gedrag aan de lijn als los. Deze cursus is maatwerk en gaat aan de slag met de vragen vanuit de groep. Deze cursus is niet geschikt voor honden welke agressie vertonen naar andere honden. Hiervoor kunt u het beste een afspraak maken voor gedragsbegeleiding.

Cursus response inhibitie:
Wil je meer contact tijdens de wandeling? Trekt jouw hond aan de lijn of naar andere honden toe? Of gaat jouw hond achter fietsers of joggers aan? Dan is de cursus response inhibitie iets voor jou! Tijdens deze cursus gaan we de standaard reactie (response) op een trigger proberen te stoppen (inhibitie) en vervangen voor een contactmoment met jou. Deze cursus is alleen voor honden die sociaal zijn naar andere honden. Binnenkort komt onze nieuwe cursus online!

Voor zowel de puppycursus en groepscursus geldt dat wij met kleine groepen werken van maximaal 5 cursisten. Zo is er voldoende mogelijkheid voor individuele aandacht. Dankzij onze binnenlocatie kunnen de lessen ook tijdens slecht weer doorgaan.

Extra informatie

De locatie

Wij hebben de beschikking over een binnenlocatie. Hierdoor kan de les ook tijdens slecht weer doorgaan. Onze locatie is goed bereikbaar met de auto en je kunt voor de deur parkeren. We zitten nabij de afrit A30 en A1 (bij de McDonalds en Goudreinet). Naast de lessen op onze eigen locatie zullen we tijdens de cursus ook andere locaties gaan bezoeken.

Waar trainen we?

De lessen van de puppycursus en groepscursus worden, naast op onze eigen binnenlocatie, ook op diverse locaties (in en om Nijkerk) gegeven. Denk hierbij aan het Hoevelakense bos, station Vathorst, centrum Hoevelaken en Nijkerk etc. Uiteraard wordt dit voorafgaand aan de les gecommuniceerd. Diverse locaties zijn goed voor de socialisatie en op deze manier leert jouw hond of pup zich in iedere situatie te gedragen en niet alleen op de trainingslocatie!

Lesduur en groepsgrootte

De ervaring is dat het voor veel pups en pubers lastig is om een uur lang aan het werk te zijn. Zeker in de kleine groepen, waardoor er veel van de hondjes gevraagd wordt. Daarom duren de lessen 45 minuten. Zo kan het geleerde ook goed worden verwerkt en stoppen we voor overprikkeling bereikt is.

Wij werken met kleine groepen van maximaal 5 honden. Hierdoor is er voldoende tijd voor individuele aandacht. Daarnaast kan ieder de oefeningen tegelijk doen en sta je dus nooit lang op elkaar te wachten.

Wil je toch liever alle aandacht? Kies dan voor een individuele puppycursus

Wat kost het en wanneer kan ik starten?

De kosten voor de reguliere groepscursussen zijn 150,- voor 10 lessen inclusief een riem en ons boek ‘Samen Hondwikkelen’ (bij eerste deelname).

Onze startende groepen staan hieronder.

Aanmelden groepscursussen

Om aan te melden voor een cursus, heb je een Hondwikkelaccount nodig.
Nog geen account? Klik dan op ‘Account aanmaken‘. Daarna kun je hieronder op ‘Inschrijven‘ klikken bij de gewenste cursus.

Onze groepen zitten snel vol. Staan er geen data meer beschikbaar, neem dan contact op als je op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

STARTENDE PUPPYCURSUSSEN

Zie je de groene knop ‘Inschrijven‘ niet? Sorry, maar dan moet je even opzij scrollen/schuiven in het witte gedeelte.

STARTENDE HONDWIKKELCURSUSSEN

Zie je de groene knop ‘Inschrijven‘ niet? Sorry, maar dan moet je even opzij scrollen/schuiven in het witte gedeelte.

INSTROOM OPTIES RESPONSE INHIBITIE

Zie je de groene knop ‘Inschrijven‘ niet? Sorry, maar dan moet je even opzij scrollen/schuiven in het witte gedeelte.