individuele

(Puppy)cursus

Alle aandacht

Voordeel van de individuele (puppy)cursus is dat je bezig gaat met dat wat voor jou belangrijk is of dat waar jij tegenaan loopt.

Een individuele cursus kan op ieder moment van start gaan. En in overleg met de instructeur op de dag en tijd die jou het beste uitkomt. Tijdens deze cursus wordt er ook veel aandacht besteed aan jullie thuissituatie, want daar leg je een belangrijke basis voor het gedrag dat jouw hond buiten vertoont. Uiteraard wordt er ook goed gekeken naar jouw persoonlijkheid en het karakter van jouw hond. Want als jullie elkaar goed aanvoelen en begrijpen, dan gaat de opvoeding veel makkelijker! Deze individuele cursus is ook prima voor pubers of volwassen honden waar de puntjes nog even op de i moeten.

Inhoud

De individuele (puppy)cursus bestaat uit 5 lessen van ongeveer 1 uur, waar we uitgebreid ingaan op zaken als zindelijkheid, gebruik van de bench, rustig gedrag, niet opspringen, happerig gedrag, netjes aan de lijn meelopen, etc. Bij volwassen honden zal de nadruk vooral liggen op die punten die je zelf nog wilt aan- en/of afleren.
De lessen vinden plaats op diverse locaties en uiteraard kun je buiten de les om vragen stellen via de Whatsapp. Uiteraard komt de socialisatie ook uitgebreid aan bod. Het is voor de socialisatie met andere honden namelijk niet noodzakelijk dat je een groepscursus volgt. Socialiseren is iets dat je 24/7 doet!

Extra informatie

Hoe het zit met socialiseren

Socialiseren is iets dat je 24/7 doet. Elke wandeling, maar ook in huis, bijvoorbeeld met bezoek. Het is daarom belangrijk dat je leert zien wat jouw pup nodig heeft en wanneer. Wist je bijvoorbeeld ook dat je kunt ‘over’ socialiseren? Ook in de omgang van pups onderling kan veel goed, maar ook minder goed gaan. Zo maar laten spelen van pups onderling kan zeker ook een averechts effect hebben! Dit alles bespreken we tijdens de cursus.

Frequentie lessen

Je kunt ervoor kiezen om wekelijks les te krijgen, maar dat hoeft niet. Meestal wordt er gekeken naar waar behoefte aan is. Soms kan het zijn dat het voor jouw pup beter is om een wat langere pauze te houden. Dan stemmen de les data daarop af.

Trainingslocatie

De lessen vinden plaats op diverse locaties. Denk hierbij aan bij jullie thuis, in de buurt, het bos of de duinen, station, winkelcentra of misschien op je werk. Precies daar waar er toegevoegde waarde is voor jullie toekomst samen!

Duur van de lessen
In principe gaan we uit van ongeveer 1 uur per les. Alleen kan het zijn dat de ene les wat langer duurt en de andere misschien wat korter. Ook dit is maatwerk; wat kan de pup aan en waar zijn jullie aan toe. De eerste les is vaak een les die wat langer duurt; we brengen dan de thuissituatie in kaart en zorgen voor de eerste theoretische kennis.
Contact met andere honden

Soms komt de vraag op; ontmoet mijn pup dan wel andere honden? Jazeker! Sowieso trainen we op diverse locaties en daar zullen we er zeker voor zorgen dat we honden gaan tegenkomen. Zo kunnen we jullie inzicht geven in hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zowel loslopende honden als honden aan de lijn. Ook kan er gebruik gemaakt worden van onze eigen honden indien noodzakelijk.
Wil je toch liever in een groep? Kijk dan bij de groepscursus, wanneer er weer een van start gaat.

Kosten en startdata

De kosten voor de individuele puppycursus zijn 295,- voor 5 lessen van minimaal één uur (kan soms uitlopen) en inclusief een riem en het boekje ‘Samen Hondwikkelen’.

Voordeel van de individuele puppy cursus is dat je op ieder gewenst moment van start kunt gaan. Dag en tijd bepalen we in overleg en hoeven niet van te voren voor elke les vastgesteld te worden. Helemaal flexibel dus!

Aanmelden

Zin om aan de slag te gaan? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een eerste afspraak.

Geslacht

15 + 2 =