Visie

 

Leren van elkaar

Honden en mensen kunnen veel van elkaar leren. Door naar elkaar te kijken en elkaar te respecteren, kun je beide hondwikkelen!

Hondwikkeling vindt dat wederzijds begrip, respect en vertrouwen belangrijke onderdelen zijn om goed te kunnen samenwerken. Honden zijn inmiddels een essentieel onderdeel van onze samenleving; zowel als huishond, als in de verschillende soorten hulphonden. In de kern kan vrijwel iedere hond hulphond zijn. Veel ‘huishonden’ laten namelijk gedrag zien dat hulphonden ook doen, echter doordat er onvoldoende aandacht aan wordt besteed, krijgen deze capaciteiten en gedragingen minder ruimte. En dat is jammer. Juist door hier meer aandacht aan te besteden, zowel in de puppytijd als op latere leeftijd, krijg je een veel intensievere band en kunnen jullie op elkaar leunen en elkaar steunen, indien noodzakelijk.

Hondenliefde

Ondanks de liefde voor honden, is het belangrijk te blijven inzien dat honden ook ‘gewoon’ honden zijn. Met gedrag, capaciteiten en copingmechanismen van honden. Vermenselijken van honden kan echt voor problemen zorgen. Wederzijds begrip, respect en vertrouwen zijn belangrijk, maar niet door van honden mensen te maken, maar door honden te begrijpen, respecteren en vertrouwen als honden. Alleen dan doen we recht aan deze prachtige individuen.