over

ons

Annerieke van Wijhe

Supervisor en Hondwikkelcoach

Al meer dan 27 jaar werk ik in de geestelijke gezondheidszorg. Eerst als Z-verpleegkundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en later in de psychiatrie waar ik naast coaching en begeleiding ook advies en consultatie geef aan behandelteams bij complexe zorgvragen.

Ik heb ortho- en socialepedagogiek gestudeerd, ben me gaan verdiepen in het enneagram en heb aanvullend energetische psychologie gedaan. Toch werd mijn persoonlijke weg vooral begeleid door Joep, mijn engel op vier pootjes. Met hem ben ik losgekomen van epilepsie en vond ik de kracht van mijn hooggevoeligheid terug. Inmiddels heeft Joep het leven losgelaten en kan ik zonder hem verder. Ik ben in een andere levensfase beland, woon samen met Marco en ben steunouder voor een kindje dat geboren is bij ouders met een beperking. Met elkaar zijn we aan een nieuw hondenavontuur begonnen met Doortje, een vrolijk levenslustig en verbindend diertje voor ons allemaal.

Door mijn eigen weg heb ik de meerwaarde van een hond ervaren. Door goed naar de boodschap van zijn gedrag te leren en er ‘iets’ mee te doen, ontstond er rust in ons contact. Het bracht ons beiden een volwaardig leven. Deze ervaring wil ik de hondwikkelaars ook graag meegeven. Ik wens hen toe dat ook zij geluk in het leven zullen vinden, met hun eigen zielenmaatje aan hun zij.