gedrags

begeleiding

Samen beter

Vertoont jouw hond probleemgedrag? Dan kan gedragsbegeleiding of gedragstherapie een optie zijn!

Soms vertoont een hond gedrag wat wij als probleem ervaren. De hond heeft dit meestal ontwikkelt door succeservaring, dus grote kans dat hij (of zij) het helemaal niet als probleem ziet 🙂 Tijdens een gedragsconsult (ook wel gedragsbegeleiding of gedragstherapie genoemd) krijg je inzicht in waarom een hond dit gedrag is gaan ontwikkelen en wat je kunt inzetten om hier verandering in te brengen.

Inhoud

Tijdens een gedragsconsult beginnen we in de thuissituatie. Het is belangrijk om jullie hond en gezin te observeren in de eigen omgeving. Vaak is daar al veel winst te behalen. We bespreken het probleemgedrag en proberen te achterhalen wat de oorzaak is. Het eerste deel van het consult is dan ook vooral theoretisch, waarbij we uitleg geven over hoe gedrag ontstaat, hoe je bepaalde gedragingen kunt signaleren en hoe je er in jullie situatie het beste mee om kunt gaan. Daarna gaan we aan de slag in de praktijk.

Extra informatie

Is gedragsbegeleiding alleen voor agressie?

Nee zeker niet, het kan ook zijn dat jouw hond angstig is of misschien wel de neiging heeft om bewegende dingen na te jagen. Maar ook hyperactief gedrag of angst voor geluiden. Het betreft dus echt gedrag wat als probleem wordt ervaren.

Frequentie

In principe is een gedragsbegeleidingsconsult een eenmalig bezoek. Je krijgt voldoende handvaten om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Hou er dan ook rekening mee dat je echt zelf nog verder zult moeten doortrainen na het consult!

Trainingslocatie

We beginnen bij jullie thuis. Daarna kan de praktijk plaatsvinden diverse locaties. We zoeken dan uiteraard een plek waar we de situaties gaan tegenkomen die het probleemgedrag uitlokken. 

Duur van het consult

Meestal duurt een gedragsbegeleiding of gedragsconsult ongeveer 2 uur. Een consult is maatwerk; we brengen de thuissituatie in kaart en gaan daarna met de praktijk aan de slag.

Wil je liever langer aan de slag? Dan kun je ook kiezen voor een Gedragshondwikkeldag.

Eventuele aanvulling

Meestal is een gedragsbegeleidingsconsult voldoende om mee aan de slag te gaan. Uiteraard kunnen vragen na het consult nog per Whatsapp gesteld worden. Soms kan het prettig zijn om daarna nog een keer af te spreken, maar dat verschilt echt per situatie.

Kosten

De kosten voor gedragsbegeleiding zijn 150,- per consult. Woont u buiten de gemeente Nijkerk dan komt er reiskostenvergoeding bij van 0,35 cent per kilometer.

Aanmelden

Behoefte aan gedragsbegeleiding? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een eerste afspraak.

Geslacht

8 + 15 =