Hondwikkeldag

 

Samen hondwikkelen

Tijdens een Hondwikkeldag ga je op een intensieve manier aan de slag met jezelf, jouw hond en jullie band.

Je hond is een trouwe vriend, een maatje voor het leven. Als je bewust met je hond omgaat, is hij of zij zelfs meer dan dat! Honden voelen haarfijn aan hoe je in je vel zit. Ze kunnen je vaak meer over jezelf vertellen dan je naaste omgeving. Tenminste, als je weet op welke manier ze je dat duidelijk maken…

Inhoud

Tijdens een hondwikkeldag ga je het contact met je hond verdiepen en daarmee jezelf verder ontwikkelen. Je werkt deze dag aan door jezelf gestelde doelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, grenzen leren stellen, omgaan met perfectionisme of meer plezier in het leven.

Je wordt bewust van de signalen die je hond uitzendt, leert deze lezen en ze op zo’n manier benutten dat ze je eigen leven kunnen verrijken. De dag bestaat uit theorie en praktijk over de ontwikkeling van je hond, van jezelf en van jullie relatie. Je gaat aan de slag met oefeningen waarbij je jouw hond gaat benutten als spiegel voor je eigen ontwikkeling.

Extra informatie

Het verschil met gedragshondwikkeling

Bij een hondwikkeldag kijken we vooral naar wat jouw hond over jouw gedrag vertelt. Tijdens een hondwikkeldag ga je ook jezelf ontwikkelen. Een gedragshondwikkeldag is gericht op het gedrag van de hond. Uiteraard kijken we daar ook wel naar jouw invloed hierop, maar de insteek is een ontwikkeling in het gedrag van de hond. 

Intensiviteit

Hou er rekening mee dat het een pittige, maar leerzame en leuke dag wordt! Uiteraard kies je zelf wat je deze dag wilt delen en wat niet. Dat is helemaal aan jou. Maar weet wel dat jouw hond ook het een en ander gaat vertellen…

Trainingslocatie

De Hondwikkeldag vindt plaats op onze eigen locatie. Daar hebben we alle benodigde materialen en de privacy die we nodig hebben. Het is ook mogelijk om in uw eigen omgeving te trainen als u dat wenst.

Hoe lang duurt een hondwikkeldag

De dag start om 10.00 uur (inloop 9.30 uur) en duurt tot ongeveer 16.00 uur (uitloop tot 16.30 uur). Tussendoor genieten we nog even van een lunch. Dan kan de informatie even zakken en bezinken.

Wat heb je nodig

Je hebt voor deze dag geen specifieke voorkennis nodig. Wel is het van belang dat jouw hond sociaal is naar mensen en andere honden.

Kosten, data en aantal deelnemers

De data van de Hondwikkeldagen staan hieronder. De kosten zijn 195,-. Dit is inclusief koffie, thee, wat lekkers, lunch en een reader. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.

Aanmelden hondwikkeldag

Om aan te melden voor een cursus, heb je een Hondwikkelaccount nodig.
Nog geen account? Klik dan op ‘Account aanmaken‘. Daarna kun je hieronder op ‘Inschrijven‘ klikken bij de gewenste cursus.

DATA HONDWIKKELDAGEN

Zie je de groene knop ‘Inschrijven‘ niet? Sorry, maar dan moet je even opzij scrollen/schuiven in het witte gedeelte: